Pandispanya Tatlısı

Author: LUGAS // Category:


Bu tatlıyı ilkkez arkadaşım Özlem'lerde yemiştim .( Bu tarif de O'nun kayınvalidesine ait :)) Ama tarifini daha sonra yine bu tatlıyı yapıp bize ikram eden sevgili Esra'dan aldım. Tatlının bir ismi var mı bilmiyorum ( fatih sarmasının farklı bir sunumu gibi); ben uygun olabilecek bir isim verdim. Hem çok çeşitli malzeme gerektirmeyen hem de şerbeti kaynatıp kıvam tutturma sorunu olmayan hafif bir tatlı. Ben vanilya ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri azaltarak 2 /5 oranında ölçülerle hazırladım ve 23x14 cm. ebatında dikdörtgen bir borcam kullandım. Tarifi tam ölçü için veriyorum.

Malzemeler :
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Hazırlanışı :

Yumurta ve 1 bardak şekeri mikserle iyice çırpın. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kek hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Sıvıyağ ile yağladığınız tepsiye ( tam ölçü için büyük boy yuvarlak borcam uygun) karışımı koyun. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20 dk. kadar pişirin. Şerbeti için 3 bardak şeker ve suyu karıştırıp şekerin erimesini sağlayın; ocakta kaynatılmayacak. ( ben şekerin kolay erimesi için ılık su kullandım.) Kek ılındıktan sonra şerbeti üzerine dökün.( şerbeti bir anda dökmemekte yarar var; ben ara ara döktüğüm şerbeti çektikçe biraz daha ekleyerek tüm şerbeti bu şekilde bitirdim) Daha sonra dolapta bekletin. Eğer tatlı bir gece dolapta beklerse daha güzel oluyor.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Pandispanya Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...