MALZEMELER:
- 3-4 kırmızı pancar
- 3-4 diş sarmısak
- 1 bardak sirke
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Pancarın yaprak kısımlarını ayıklayıp yıkayınız.
- Bir tencereye koyup üstlerini iyice örtecek kadar su koyunuz.
- 1 bardak sirkeyi de koyup tenrcereyi ateşe koyunuz. (Sirke, pancarın güzel bır şekilde haşlanmasını sağlar.)
- Orta hararetli ateş üzerinde pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
- Pancarları soğutmadan kabuklarını soyup yarım cm kalınlıkta yarım dairelere doğrayıp salata tabağına zevke göre yerleştiriniz.
- Üzerlerine tuz ve 1 fincan kadar sirke, dövülmüş sarmısaklarını da koyup 1-2 saat kadar belketiniz.
- Bu müddet sonunda ya bütün olarak ya da marulla karıştırıp servis yapınız.
NOT : Bu şekilde haşlanmış pancar hemen hemen bütün salataları süslemede kullanılır.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "PANCAR SALATASI"
Yorum Gönder