Mozaik Pasta

Author: LUGAS // Category:


Siteye yazdığım ilk tarif kuru meyveli mozaik pasta idi. Fakat annemin mozaik pasta tarifini hala yazmamıştım. Annem bu pastayı doğum günümüzde bile yapardı. Canım annem harcı yuvarlak bir kalıba bastırarak yerleştirir, ters çevirince de pasta hazır olurdu :). Herkesin çocukluğunu hatırlatan bir pasta sanırım. Anneannemlere götürdüğümde de aynı şeyden bahsedildi.

Malzemeler:

  • 500 gr petibör bisküvi
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker (2 yemek kaşığı kullandım)
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 125 gr tereyağ veya 1/2 bardak zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

Sütü, şekeri hafif ateşte erittikten sonra kakaoyu, yağı katıp karıştırın. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Bisküvileri ayrı bir kapta minik minik kırın. Sonra karışımı bisküvilere katıp iyice karıştırın. Harcı buzdolabı poşetine dökün. Yuvarlayarak silindir şekli verin ve buzlukta veya derin dondurucuda 2 saat bekletin. Çıkartıp dilimledikten sonra hindistan cevizi serperek servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Mozaik Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...