MISIR GEVREKLI KEK
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı süt
3 yumurta
125 gr şeker
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağı
3 su bardağı mısır gevreği
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı süt
3 yumurta
125 gr şeker
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağı
3 su bardağı mısır gevreği
Krem santi 1 bardak sut ile iyice cirpilir.Hazirlanan santiye yumurtalar teker teker ilave edilir,seker ile cirpilir.Un kabartma tozu eklenir,Yaglanmis tepsiye konur 20 dk 175 c de pisirilir.
Yag eritilir 4 yemek kasigi seker,3 yemek kasigi sut eklenir kaynatilir ilindiginda icine misir gevrekleri konur karistirilir.Pasta 20 dakika sonra firindan alinir gevrekli karisim kasikla uzerine yayilir tekrar firina verilip 20 dakika pisirilir.
Tarifi damak-tad. gulun sayfasindan aldim cok begenildi tesekkurler sevgili gul
0 Responses to "MISIR GEVREKLI KEK"
Yorum Gönder