Senelerce bir dilimine tonla para verdiğim cheesecake'lerin tarifine ulaştım sonunda.. İnternette bir sürü tarif içinden deneye deneye kendi tarifime ulaştım. Mutlaka yapın tadına doyamayacaksınız..
Malzemeler:
2,5 paket labne peyniri (500 gr. oluyor, ben carrefour ya da migros marka olanlarından alıyorum hiç farketmiyor)
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Varsa şart değil- 100 ml yarım kutu krema
1 limonun kabuk rendesi
1,5 paket eti burçak
100 gr. tereyağı (eritilmiş)
1 paket dr oetker meyve sosu ya da çikolata sosu
Malzemeler:
2,5 paket labne peyniri (500 gr. oluyor, ben carrefour ya da migros marka olanlarından alıyorum hiç farketmiyor)
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Varsa şart değil- 100 ml yarım kutu krema
1 limonun kabuk rendesi
1,5 paket eti burçak
100 gr. tereyağı (eritilmiş)
1 paket dr oetker meyve sosu ya da çikolata sosu
Yapılışı:
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun Fırınınızı 165 dereceye ısıtın.
Önce kelepçeli 20 cmlik kabın her yerini alüminyum folyo ile kaplayın. Eti burçakları rondoda toz haline gelene kadar kıyın. İçine tereyağını döküp hamur yoğurur gibi yoğurun. Bu karışımı kalıbın en altına bastıra bastıra yayın. Kenarlara doğru 1-2 cm yükseltmeye çalışın. Sonra buzdolabına atın. Bir kabın içinde labneleri ve isterseniz kremayı 1 dakika çırpın sonra şekeri katıp 1-2 dakika daha çırpın. Sonra 3 yumurtayı tek tek yavaş karıştırarak yedirin. Limon kabuğu rendesini katın. Az daha karıştırıp buzdolabından çıkardığınız kalıba dökün. Isınmış fırında 1 saat kadar pişirin. Üstü hafif kızarmış olacak. Sallayınca biraz sallanacak kıvamda olmalı. Kek pişerken sosunuzu yapın. Kek soğuyunca üzerine sosu dökün ve dolaba atın. En iyi tadı buzdolabında en az 4-5 saat durunca alıyorsunuz hatta ertesi gün tadı muhteşem oluyor. Ben meyve soslu yaptım. İsteyen sade pişirip hazır satılan soslardan da dökebilir afiyet olsun!
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun Fırınınızı 165 dereceye ısıtın.
Önce kelepçeli 20 cmlik kabın her yerini alüminyum folyo ile kaplayın. Eti burçakları rondoda toz haline gelene kadar kıyın. İçine tereyağını döküp hamur yoğurur gibi yoğurun. Bu karışımı kalıbın en altına bastıra bastıra yayın. Kenarlara doğru 1-2 cm yükseltmeye çalışın. Sonra buzdolabına atın. Bir kabın içinde labneleri ve isterseniz kremayı 1 dakika çırpın sonra şekeri katıp 1-2 dakika daha çırpın. Sonra 3 yumurtayı tek tek yavaş karıştırarak yedirin. Limon kabuğu rendesini katın. Az daha karıştırıp buzdolabından çıkardığınız kalıba dökün. Isınmış fırında 1 saat kadar pişirin. Üstü hafif kızarmış olacak. Sallayınca biraz sallanacak kıvamda olmalı. Kek pişerken sosunuzu yapın. Kek soğuyunca üzerine sosu dökün ve dolaba atın. En iyi tadı buzdolabında en az 4-5 saat durunca alıyorsunuz hatta ertesi gün tadı muhteşem oluyor. Ben meyve soslu yaptım. İsteyen sade pişirip hazır satılan soslardan da dökebilir afiyet olsun!
Not: Fırını ısıtmaya başlamadan önce, fırının en altına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap koyarsanız, kekinizin çatlama riskini engellersiniz.
0 Responses to "Meyve Soslu Cheesecake"
Yorum Gönder