MERCİMEKLİ KÖFTE

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 1 Su bardağı ince bulgur
- 1 Su bardağı kırmızı mercimek
- 1 Büyük kuru soğan
- 4-5 Tane yeşil soğan
- 1/3 Demet maydanoz
- 1 Tatlı kaşığı domates salçası
- 1 Tatlı kaşığı biber salçası(Acı veya tatlı)
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz,karabiber,kimyon
HAZIRLANIŞI:
- Kırmızı mercimeği ayıklayıp üzerine 5-6 su bardağı su koyup haşlamaya bırakınız.
- Bulguru ayıklayıp tepsiye koyunuz.Bir tencereye yağı ince yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup hafif kavurunuz.Domates ve biber salçasını ekleyip bir iki seferde salça ile kavurunuz.
- Haşlanan mercimeği biraz suluca ateşten alıp bulgurun üzerine dökünüz.Üzerini kapatıp bulgurların yumuşaması için 10-15 dakika bekleyiniz.Sonra üzerini açıp kavurduğunuz soğanlı salçayı,tuzu,karabiberi,kimyonu koyup güzelce birbirine yedirene kadar yoğurunuz.
- Yeşil soğanı ve maydanozu incecik kıyıp yoğrulan köfteye katıp birazda bununla yoğurunuz.Köfte gibi küçük parçalar alıp avucunuzda şekil verip servis tabağına sıralayınız.
NOT:Arzuya göre kimyon koymadanda yapabilirsiniz.Yeşilliklerle ve üzerine limon sıkarakta servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "MERCİMEKLİ KÖFTE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...