Bu ilginç görünümlü kekin tarifini işyerinden Filiz gönderdi bize. Tadını daha çok ekmeğe benzetsek de çikolatalı sosla gayet güzel oluyor. Oldukça hafif bir tadı var. Yaptıktan sonra çok bekletilmemesi tavsiye edilir. Yapım aşaması benim çok hoşuma gitti. Hamurla oynamayı seviyorum galiba :).
Malzemeler:
- ½ su bardağı bal
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı un(ben 4,5 su bardağı kullandım)
- 1 vanilya
- 2 yumurta
- 1 paket kuru maya
- bir miktar süt mayayı açmak için (instant maya kullandığım için sütü diğer malzemelerle birlikte kattım)
- bir miktar ceviz, kuru üzüm, toz şeker
- 1 paket çikolata sosu
Yapılışı:
Yapılışını aynen filizin gönderdiği şekilde kopyalıyorum.
Bal,su ve tereyağı kısık ateşte bal eriyene kadar eritin ve bir kenarda bekletin. Mayayı ılık süt ile açtıktan sonra ortasını havuz olarak açtığımız 5 su bardağı unun içerisine ilave edin.
Hamur mayalandıktan sonra , elinizi hafifi unlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yağlanmış kelepçeli kalıba rastgele dizin. Ceviz büyüklüğündeki bezeler kalıba , kalıp dolana kadar dizilir ve dizilen her kata ceviz,kuru üzüm ve toz şeker serpilir. Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir. (Ben topları düzgün bir şekilde sıraladığım için tek kat oldu, üst kata sadece 5-6 top yerleştirebildim, tavsiyem topları rastgele kalıba koymanız ve boşluklara üzümlü, cevizli, şekerli karışımın dolması) Sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kek içini çekene kadar pişirin. Pişen keki kalıptan soğuduktan sonra çıkarın. Top top attığımız bezeler kekin asıl görüntüsünü oluşturur ve aralardaki ceviz kuru üzüm ve toz şekerler hem güzel bir görüntü verir kekimize hemde daha lezzetli olmasını sağlar.
Hazır olan kekin üzerine hazır olarak alacağımız çikolata sosu da kullanılabilir yada evde hazırlayacağınız çikolata sosuda kullanılabilir.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Mayalı Kek"
Yorum Gönder