Tefal'in yemek kitabından denediğim bir çorba. Tarifte et suyu kullanıyordu ama ben eklemedim Bir de pirinç miktarını azalttım . Buna rağmen yine de yoğun bir çorba oldu. Lezzeti ise güzeldi. Yaptığım ilk mantar çorbası oldu :)
Malzemeler:
- 200-250 gr. mantar
- 1/2 su bardağı pirinç( orjinali 1 bardak)
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 lt sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- tuz, karabiber
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
Soğanı yemeklik doğrayın ve bir tencerede yağ ile kavurun. İçerisine dilimlediğiniz mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra pirinçi ekleyin,karıştırın ve suyunu ilave edin. Tuzu da ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine unu koyun ve sütü azar azar un topaklanmadan kaba ekleyin. Ocakta kaynamakta olan çorbadan 1 kepçe bu süt ve un karışımına ekleyin. Daha sonra bu karışımı tencerenin içerisine yavaş yavaş ve karıştırarak dökün. Dilediğiniz miktarda karabiber ve maydanozu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra çorbanız hazır.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Mantar Çorbası"
Yorum Gönder