MALZEMELER:
- 3 Tane yumurta
- 1 Su bardağı toz şeker
- 125 gr margarin
- 1 Çay bardağı süt
- 2,5 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Tatlı kaşığı mahlep
- 1/2 Su bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI:
-Şekeri ve yumurtayı çırpma kabına alıp şeker eriyene kadar iyice çırpınız.
- İçine sütü ve margarini ila ve edip 5 dk daha çırpınız.
- Un,mahlep ve kabartma tozunu karıştırın ve karışıma ekleyip çırpınız.
- İyice çırpılan karışıma son olarak dövülmüş ceviz içini ekleyin ve bir kaşık ile karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapınız.
- İsterseniz üzerine pudra şekeri serpiniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "MAHLEPLİ KEK"
Yorum Gönder