Lorlu Şekerpare

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER :
•3 yumurta
•1,5 su b. un
•1 su b. irmik
•1 paket kabartma tozu
•100 gr. tereyağı
•200 gr. tuzsuz lor peyniri
•3 çorba k. pudra şekeri
•1 limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN:
•3 su b. su
•3 su b. toz şeker
*1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine tereyağı, süzgeçten geçirilmiş lor, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve 1 su b. unu sırasıyla ekleyerek karıştırın. Kıvamı sıvı olursa biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirisiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Az yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin. Bu arada şerbetini kaynatarak hazırlayın. İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini vererek üzerine aynı boyda bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini sağlayın. Dilerseniz toz yeşil fıstık ile süsleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN
Kaynak:Oktay usta

0 Responses to "Lorlu Şekerpare"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...