LINZER TURTA
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER.
2 yumurta
1,5 su bardagi ince un gibi cekilmis badem
200 gr tereyag
1,5 su bardagi pudra sekeri
az tuz
200 gr bitter
250 gr visne
2,5 bardak un
kabartama tozu
HAZIRLANISI.
Bir kabin icine oda isisi yag,un konur icine 2 yumurta kirilir karistirilir.Badem tozu,1 bardak seker,tuz,kabartma tozu,un ilave edilerek hamur yogrulur.Hamurdan uzerini suslemek icin bir parca ayrilir.Kalan hamur bir tart kabina el ile bastirilarak sekil verilir kenarlari yukseltilir fazlaliklar merdane ile kesilir.Benmari eritilen bitter hamurun uzerine yayilir uzerine visneler dizilir .Ayrilan hamur merdane ile acilir kurabiye kalibi ile sekiller cikarilir tartin uzerine dizilir.Tart once kizgin firina surulur 5 dakika sonra isi 170c getirilir pembelesene kadar pisirilir.Soguyan tartin uzerine pudra sekeri serpilir.Arzu edilirse ayrilan hamurla kafes kafes kapatilabilir
2 yumurta
1,5 su bardagi ince un gibi cekilmis badem
200 gr tereyag
1,5 su bardagi pudra sekeri
az tuz
200 gr bitter
250 gr visne
2,5 bardak un
kabartama tozu
HAZIRLANISI.
Bir kabin icine oda isisi yag,un konur icine 2 yumurta kirilir karistirilir.Badem tozu,1 bardak seker,tuz,kabartma tozu,un ilave edilerek hamur yogrulur.Hamurdan uzerini suslemek icin bir parca ayrilir.Kalan hamur bir tart kabina el ile bastirilarak sekil verilir kenarlari yukseltilir fazlaliklar merdane ile kesilir.Benmari eritilen bitter hamurun uzerine yayilir uzerine visneler dizilir .Ayrilan hamur merdane ile acilir kurabiye kalibi ile sekiller cikarilir tartin uzerine dizilir.Tart once kizgin firina surulur 5 dakika sonra isi 170c getirilir pembelesene kadar pisirilir.Soguyan tartin uzerine pudra sekeri serpilir.Arzu edilirse ayrilan hamurla kafes kafes kapatilabilir
0 Responses to "LINZER TURTA"
Yorum Gönder