Bu günlerde sürekli kek yapıp duruyorum. Biri beni durdurmalı. Ama artık deneyecek kek çeşidi kalmadı :). Biraz da değişik yemekler yapmak istiyorum. Hatta hiç tuzlu, hamur işleri yapmıyorum. Herneyse geçen hafta içi birgün eşim, annesinin kalp ile ilgili doktorların bazı şüpheleri sebebiyle anne ve abiyle birlikte çeşitli tetkikler yaptırdıklarından ben de evde yalnızdım. Müzik dinledim, dergilere göz gezdirdim ve son olarak kendimi mutfakta buldum. Mine Tuduk'un yemek kitabından bulduğum tarifi yapmaya başladım. Eğer siz de yapmak isterseniz tavsiyem limon tuzu kullanmayın, ve limonun suyunu sıkmadan önce kabuğunu da rendeleyip içine katın.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı un
- yarım bardaktan biraz fazla sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu (ben daha da az kullanmama rağmen tadından çok hoşlanmadım)
- 2 bardak toz şeker (limon tuzu kullanmazsanız 1 bardak yeterli olacaktır)
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Limon suyu ve tuzu hariç tüm malzemeleri katarak tekrar çırpın. Limon suyu/tuzu'nu katarak yaklaşık 3dk daha çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Limonlu Kek"
Yorum Gönder