Bu tarif sitemizde benzerlerinin 3.sü :). İlk yaptığım kuruyemişli, ikincisi sade mozaik pasta idi. Fakat bu denememde ilk yaptığım kuru meyveliye göre daha iyi bir sonuç alınca bunu da eklemeden edemedim.
Malzemeler:
- 250 gr petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı tereyağı+zeytinyağı karışımı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 4 adet incir
- 4 adet gün kurusu kayısı
- 1'er çorba kaşığı dut kurusu ve kuru üzüm
- 1 portakal kabuğu rendesi
Bisküvileri geniş bir kaba küçük küçük kırın. Derince bir tavaya tereyağ + zeytinyağ karışımını, sütü, şekeri ve kakaoyu koyup kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Ocağın altını kapatın. Kırılmış bisküvilerin üzerine minik minik doğranmış incir, kayısı, dut kurusu, üzüm, ceviz ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Elinizle iyice harmanlayın. Üzerine kakaolu sütlü karışımı gezdirerek dökün ve tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir buzdolabı poşetini keserek açın ve içine karışımı boşaltın. Elinizle tezgah üzerinde piramit şekli verin. Uçlarını bağlayın ve buzluğa koyun. 4-5 saat veya 1 gece bekletin. Dilimleyip hindistan cevizi serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Kuruyemişli Piramit Pasta"
Yorum Gönder