Dün yemek kitaplarını karıştırırken, bu tarifi denemeye karar verdim. Daha önce böyle bir makarna sosu denememiştim.Fakat tarifi uygularken bazı değişiklikler yaptım; kaşar peyniri eklemedim, taze yerine kuru fesleğen kullandım bir de sosun daha akışkan olması için 3-4 kaşık hazır domates rendesi ekledim.
Malzemeler :
- 1/2 paket fiyonk makarna
- 75 gr kurutulmuş domates (7-8 adet )
- 1/4 kangal sucuk
- 50 gr. kaşar peyniri
- taze fesleğen (dilediğiniz kadar ; ben 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen kullandım)
- 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
- Tuz ,karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnayı 10 dk. haşlayın. Diğer taraftan kurutulmuş domatesleri de küçük bür tencerede 10 dk.haşlayın. Haşlanan domatesleri ikiye bölüp rondoda fesleğen, kaşar peyniri,çam fıstığı, tuz ( kurutulmuş domatesler tuzlu olabilir az koymak gerekiyor),karabiber ile iyice kıyın. Sucuğu küp küp doğrayıp tavada çok az yağda soteleyin. İçerisine dilerseniz domates rendesi ekleyebilirsiniz. Kurutulmuş domatesli karışımı da ekleyip ocağı kapatın. Makarnaya çok az sıvıyağ ekleyip karıştırın. Servis ederken sosu üzerine ilave edin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Kurutulmuş Domatesli Makarna"
Yorum Gönder