Kuru Erikli, Cevizli Kek

Author: LUGAS // Category:


Hatice ile birlikte yine bir Gimat ziyaretinde almıştım kuru erikleri. Bir kısmı ile annemin daha önce yaptığı hoşaftan yaptım. İçine bu sefer kuru kayısı da ekledim çok güzel oldu. Bu yaz sıcaklarında buz gibi bir hoşaf içmek isterseniz tavsiye ederim. Kuru eriklerimin bir kısmı hala bana bakıyordu :). İnternette bir arama yaptım türkçe sitelerde bir tarif bulamadım, aramamı ingilizce yapınca aralarından seçmekte zorlandım. Sonunda bu tarifte karar kıldım tabi kendime göre değişikliklerimi de yaptım. İçindeki muskattan mıdır bilmiyorum ama harika bir kokusu olan ve ağızda dağılan müthiş bir tat elde ettim. Bu arada kek yaklaşık 6 kişinin de onayından geçti. Ben kuru eriğin keke bu kadar yakışacağını doğrusu tahmin etmemiştim. Bir kenara not edin bu tarifi ve evinizde kuru erik olduğu bir zamanda mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız. Yapıldığının ertesi akşamına kırıntısı bile kalmadı :).

20.07.2006: Çekirdeksiz kuru erik buldum. Metro, Real gibi büyük marketlerin organik gıda reyonlarında Tema marka organik kuru erik var. Çekirdeksiz ve tertemiz. Suda 1-2 saat beklettikten sonra kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 bardak tozşeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
  • 2/3 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 bardak dilimlenmiş kuru erik
  • 1 bardak ceviz
Yapılışı:

Bir gün önceden kuru erikleri 1 saat sıcak suda bekletin. Erikleri minik minik çekirdeğinden sıyırarak doğrayın. Kuruması için geniş bir kaba veya gazeteye serin. Ertesi gün erikleriniz kullanıma hazır hale gelmiştir. Kek için geniş bir kapta yağ ve şekeri iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Başka bir kaba un, karbonat veya kabartma tozu, tuz ve baharatları ekleyin. İlk karışıma süt ve limon suyu ile birlikte unlu karışımı da ilave edin. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Erik kurularını ve cevizi de ekleyerek hafifçe karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen borcam kabınıza kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-50 dk batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

Size de tırmıktan son haberler. Tırmığımız bizde bulunduğu süre boyunca oldukça hızlı büyüdü. Şimdi 3 aylık ama görseniz daha büyük görünüyor. Yaramazlıkları eve ve bize alıştıkça arttı :). Yandaki resimde de tırmığımız kendisi için canla başla çalışarak yapıp bitirdiğimiz tırmalama kulesinde (esniyor). Tırmıktan haberler ve fotoğraflar devam edecek :)

0 Responses to "Kuru Erikli, Cevizli Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...