Bugün bu kurabiyeleri ikinci kez deneyişim. İlk denemeyi işe gitmeden önce yapmıştım. Arkadaşlara da götürecektim, koşuşturmadan telaştan başında durup bekleyemediğim için altları kömürleşmiş yenmeyecek hale gelmiş . Çok üzüldüm. Kısa zamanda çok iş yapmaya kalkışınca böyle oldu. Artık eve dönünce yeniden denedim, çünkü yarın misafirim var...
Malzemesi
- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 4-5 fiske limon kabuğu rendesi
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı katı yoğurt (tepeleme)
- aldığı kadar kepekli un
Yapılışı
Yumurta, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, zeytinyağı ve yoğurtu karıştırın. Un ve kabartma tozunu içine eleyin. Hafif ele yapışan bir hamur olacak. Hamur üstü örtülüp biraz dinlendirildikten sonra, ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp, yağlanmış tepsiye dizin. Üstü hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yumurta akına batırıp, esmer şekere veya hindistan cevizine bulayın.
0 Responses to "Kurabiyecik"
Yorum Gönder