Geçen hafta İstanbulda yaşayan kuzenim bizi ziyarete geldiğinde yapmıştım keki. Kekin orta kısmı daha fazla kabardığı için üzerine döktüğüm krema eşit olarak yayılmadı.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un ( yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için : tarçın
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Havucu ve cevizi ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış bir kalıba karışımı dökün. (kelepçeli kalıp kullandım) Önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlamak için; Süt, un ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin. Kek piştikten 1-2 dakika sonra kremayı üzerine yayın ve soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Kremalı Havuçlu Kek"
Yorum Gönder