KIRMA BÖREK

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER:
- 3 Tane yufka
- 200-250 gr Lor yada beyaz beynir
- 6-7 Yemek kaşığı yoğurt
- 2 Tane yumurta(küçük ise 3 tane)
- Sıvıyağ
- Susam,çörekotu
HAZIRLANIŞI:
- Yufkayı bütün olarak tezğahın üzerine seriniz.Üzerine peynirileri serpiştiriniz.Pile yapar gibi büzdürerek toplayınız.4-5 Parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine sıralayınız.Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayınız.Yoğurt ve yumurtayı çırparak iyice karışmasını sağlayınız.İçine 4-5 kaşık sıvıyağ ekleyiniz.Tekrar iyice karıştırınız.Böreğinizin üzerine eşit miktarda yoğurtlu karışımı dökünüz.İsteğe bağlı olarak üzerine susam,çörekotu serperek 185 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
NOT:İsterseniz yufkaların içinede sıvıyağ gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "KIRMA BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...