Kikirdekli Çorba

Author: LUGAS // Category:


Tarif Ayşe Tüter'den. Yeşil mercimeği daha önce hiç bu kadar iştahlı yememiştim. Eşimden de yerken 'ımmh' , 'çok güzel olmuş', 'bu nedir' diye sözler çıkıyordu. Denemenizi mutlaka öneririm. Pişman olmayacaksınız. İşten eve geldiğimde yaptım ve 45 dk içinde hazır olmuştu. Ben yarı malzemeyle yaptım ve pişman oldum :). Buraya tam malzemeyi yazıyorum.

Malzemeler:(8 kişilik)

  • 10 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • nane
  • sarımsaklı yoğurt
Hamur için:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • tuz
Yapılışı:

Kuru soğanı ince ince doğrayıp, önceden düdüklüye koyduğunuz yağda pembeleştirin. Salça koyup kavurun. 10 bardak suyu ve mercimekleri ekleyip, düdüklüde 10 dk pişirin. Mercimekler pişerken, un, yağ, tuz ve suyla yumuşak bir hamur elde edin. Benim ki biraz sert oldu ama sorun çıkarmadı. Açtığınız hamuru kare kare kesin. Kesilen hamurun yarısını kaynayan çorbanın içine atın ve pişirin. Teflon tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtın, kalan hamurları ekleyerek karıştıra karıştıra kızartın. Çorbanın üzerine nane serpin. Çorbayı tabağa aldıktan sonra kızartılmış hamur ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Kikirdekli Çorba"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...