Bugün erkenden kalkıp işe gitmeden önce kestaneli pastaya son halini verdim. Zamanın kısıtlı olması biraz heyacan yaratıyor.Fotoğrafını çekerken hala sıcaktı. Akşam tadacağız.Ben yaparken iyi vakit geçirdim :),dışarıda yoğun sis var ve sıcacık mutfakta pasta yapmak çok zevkli ama gitmem gerek :(. Ayrıntılar daha sonra...
***********************************************
Tarifi ekleme zamanı geldi sonunda. Daha önce benzer bir pastayı dışarıda yemiştim. Kestane pastalara gerçekten çok yakışıyor. Aynısını evde yapmaya çalıştım.Annemin pandispanya ve krema tarifini kullandım. Kremanın ve pandispanyanın sütlü kahve renginde olması için biraz kakao ekledim. Bunuda annem Oktay Usta 'dan öğrenmiş. Derleme bir tarif oldu kısaca. Benim hazırladığım haliyle yapılışı şöyle:
Pandispanya için:
- 5 yumurta
- 5 fincan şeker
- 5,5 fincan un
- 2 yemek kaşığı (silme) kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 25 cm lik kek kalıbı
Pndispanya hamurunu yumurtaları ve şekeri öncelikle çırparak, sonrasında un,kakao, vanilya, kabartma tozu ekleyerek hazırlayın , kalıba döküp pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine üç parçaya bölün.
- 1.5 litre süt
- 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık kakao
Süslemek için:
- En az 20 adet haşlanmış kabuğundan ayrılmış kestane
- Yarım paket damla çikolata
- Bir paket bitter çikolata
Kestanelerden 4-5 tanesini ayrıp , diğerlerini elinizle veya çatal yardımıyla ufalayın. Pandispanya arasına, önce bol krema sürün, sonra ufalanmış kestane parçaları ve bitter çikolata serpiştirin. Bu şekilde iki katı bitirdikten sonra , en üst kısma kremayı sürüp kestane parçacıklarıyla her tarafını süsleyip, benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirin. Çikolataya buladığınız bütün kestaneleri uygun şekilde yerleştirin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra , ikram edin.
0 Responses to "Kestane Yiyelim !"
Yorum Gönder