Ye etkinliğinin 19.su için Kekevi'nin sahibi Ayşenur'a konuk oluyoruz. Bir kek sever olarak bu etkinliği daha büyük bir ilgiyle takip edeceğim. Bu tarifi de uzun zamandır denenecekler listemde bekletiyordum bu sayede deneyip tatmış ve tattırmış oldum. Tarif Oktay Usta'dan.
Malzemeler:
Keki İçin:
- 5 yumurta
- 1 - 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı kakaolu krema (nutella)
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
Keki için önce yumurtalarla şekeri 4-5 dk çırpın. Benim 1 yumurtam çift sarılı çıktığı için 4 yumurta kullandım. Sütü ekleyin biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Koyu tahin kıvamına gelen keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ben bu kekte ilk defa Dr. Oetker'in Premium Şekerli Vanilini kullandım ve keke verdiği tattan çok hoşlanmadım. Kek pişerken çikolatalı sosunu hazırlayın. Sos için gerekli malzemelerle hazırladığınız kremayı soğuması için bir kenara alın. Fırından çıkan kekin üzerinden bıçak yardımıyla bir kapak çıkarın.
Kekin içini boşaltın. Ufalayarak başka bir kaba alın. Ufalanmış keke üzüm, ceviz ve nutellayı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımla kekin içini doldurun.
Kenara aldığınız kapakla üzerini kapatın. İçi doldurulmuş kekinizi ters çevirin.
Hazırlamış olduğunuz çikolatalı sosu üzerine gezdirerek dökün. Ben hazır çikolatalı sos kullandım. Sosun üzerini hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet olsun....
0 Responses to "Kek Dolması"
Yorum Gönder