Author: LUGAS // Category:
Hamur İşleri
75 gr margarin
1 ½ dl = 150 ml süt
25 gr maya
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 dl = 360 gr un
Içi :
Kıyma
Kuru soğan
Yeşil biber
Tuz, karabiber
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Yağı erit ve sütü içine ekle. Uygun sıcaklığa 37 C ye gelince mayayı karıştır. Yumurta, şeker, tuz, unu kat ve pürüzsüz bir hamur elde et. Üstü örtülü şekilde mayalanmasını bekle. İçini hazırlamak için, kıyma, soğan ve biberi baharatlar ile kavur ve bir kenarda soğut. Hamuru unlanmış bir yerde dikdörtgen şekilde aç. Yağlanmış bir tepsiye alarak, harcı yay ve dikkatlice rulo yaparak uçlarını simit şeklinde birleştir. Tekrar üstü örtülü şekilde 30 dakika beklet. Yumurta sarısı sürerek 200 C de kızart. Orjinalinde bu çörek ½ dl=45 gr şeker, 1 yemek kaşığı şekerli vanilin katılarak yapılır ve içine elma, tarçın, kuru üzüm, badem konulur. Tatlı sevmediğim için ben tuzlu olarak yaptım.
0 Responses to "karlsbaderkrans"
Yorum Gönder