KARIŞIK TURŞU

Author: LUGAS // Category:

Kış hazırlıklarının başladığı şu günlerde pazarlarda boy gösteren acur ve kornişon salatalıkları görünce almadan edemedim. Geçen hafta sonu da turşumu yaptım. Bu hafta sonu da ablamdan öğrendiğim domates soslu biber turşusu yapacağım. Onu da yapınca eklerim. Ayrıca turşu yapmak çok hoşuma gidiyor, ilk yaptığım gün eşimi çağırıp gösterdim, -bak ben turşu yaptım:)

Malzemeler :
  • 1/2 kilo kornişon salatalık
  • 3 adet havuç (kabuğu soyulmuş)
  • 3 adet acur
  • 2 baş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 1.5 litre su (kaynatılıp soğumuş)
  • 4-5 dal maydanoz
  • Bir kaç tane limon dilimi

Yapılışı :

  1. Salatalığı ve acuru akan su altında bir kaç kez iyice yıkayın. Havuç ve acuru dilimleyin. Salatalığın kenar kısımlarından çok az kesin. Sarımsakları soyup yıkayın, büyükse bir kaç parçaya kesin. Genişçe bir cam kaba suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kavanoza karışık olarak salatalık, acur, havuç, sarımsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin. En üst kısmı maydanozla kapatın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp,oda ısısında ve karanlık ortamda 10-15 gün beklettikten sonra turşunuz hazırdır.
  2. Afiyet bal şeker olsun.

0 Responses to "KARIŞIK TURŞU"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...