Author: LUGAS // Category:
Hamur İşleri,
KEKLER,
Tatlılar
10 adet kuru incir
3 yumurta
3 dl = 270 gr şeker
3 dl = 180 gr un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket veya 1 yemek kaşığı kabartma tozu
Kreması:
2 su bardağı süt
½ çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
75 gr margarin
Portakal kabuğu rendesi
Incirleri bir gün önceden küçük doğrayarak 1 bardak su ile ıslat. Yumurtaları şeker ile çırp ve sırasıyla, incirleri suyu ile birlikte, ceviz, un, kabartma tozu ve tarçını ekle. Yağlanmış bir kalıba dök ve 175Cº de (fırın derecesi, modeline göre degişebilir) pişir. Bu arada kremasını hazırlamaya başla. Süt, un, şeker ve yumurtayı çırparak kısık ateşte kaynat. Piştikten sonra yağı ekle ve karıştır. Kremayı halen sıcakken fakat kek soğuduktan sonra dök ve portakal kabuğu ile süsleyerek servis et.
0 Responses to "incirli pasta"
Yorum Gönder