İki Renkli Puding

Author: LUGAS // Category:

Arkadaşımın annesi Nurten Hanım Teyze'nin dün hediye ettiği dantel tepsi örtüsü ve pudingler. Danteli örüp ortaya çıkarmak hiç kolay değil (Nurten Teyze'nin ellerine sağlık) ama hazır puding kullanmadan iki renkli puding yapmak çok kolay, sağlıklı , ekonomik . Üstelik misafir için çabucak yapılıp ortaya çıkarılabilen bir lezzet...
Vanilyalı Puding
  • 500 ml süt
  • 1 yemek kaşığı kepekli un(tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Nişasta ve unu harmanlayıp üzerine soğuk sütü dökün. Orta hararetli ateşte (çelik tencere ve tahta kaşıkla) hızlı hızlı karıştırarak pişirin . Pişmeye yakın, şekeri ve vanilyayı ekleyin(şekerle pişirmek sütün besin değerini azaltıyor). Birkaç kez karıştırdıktan sonra altını kapatın. Sıcak olarak servis kaselerine boşaltın.

Kakaolu Puding
  • 300 ml süt + 200 ml su karışımı
  • 1 yemek kaşığı kakao (iki kaşık koyarsanız , rengi daha koyu olur)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kepekli un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Kakao, un ve nişastayı harmanlayıp , üzerine su+ süt karışımını soğuk olarak ekleyin. Hızla karıştırarak pişirin.Enson şekeri ekleyip biraz daha pişirin.

Kakaolu puding soğumadan , vanilyalı pudingin üzerini istediğiniz miktarda boşaltın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin, üzerine beyaz çikolata serpip(Milka beyaz çikolata kullandım) servis yapın.

0 Responses to "İki Renkli Puding"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...