Hurmalı Kek

Author: LUGAS // Category:
Hurmalı Kek

Marketlerde hurma bol miktarda bulunmaya başlayınca yapılacaklar listemdeki bu tarifi denemenin vakti deyip dün pişirdim. Öğleden sonra da çayımıza eşlik etti. Tarif lezzet'in sitesinden. Kalıbım büyük olduğu için ben malzemeleri arttırdım ama hurma miktarını değiştirmemiştim. O da arttırılsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Kendi yaptığım ölçülerle tarifi veriyorum.

Malzemeler :
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker( fazla tatlı sevmiyorsanız azaltılabilir )
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2/3 su bardağı süt
  • 15 adet hurma (arttırılabilir)
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1/8 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri şekilde doğrayın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşık ile karıştın. Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra( ben 26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım) hamuru içine yayın. Önceden ısınmış 175 derece fırında 35-40 dk. kadar pişirin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Hurmalı Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...