Herkese merhaba. Uzun bir aradan sonra bilgisayarımı açtığım gün sanal ortamımızda, en önemli ve güzel gelişmeyi, Minik Patikler'in mucizesine kavuşmasını öğrendim ve çok sevindim.Minik Patikler 'e bebeğini hayırlısıyla büyütsün diyorum, ve naçizane hurmalı tarifimi hediye ediyorum. Büyük kızım Ayşe doğduğunda biraz pimpirikli bir anne olmuştum. Dolaştığı yerlerin , odasının temizliği, yemek yemeğe başladığında yiyeceklerin hazırlanışı vs.gibi konularda.Aslında iki bebeği belli bir yaşa getirmiş biri olarak edindiğim tecrübe şu :İlk günden itibaren hiçbirşeyi abartmamak!
Hurma yedirmeye çalışmak dışında :))
Hurmanın ne kadar özel bir besin olduğunu ve besin değerini herkes küçük bir araştırmayla öğrenebilir. Bu nedenle bebekler ek besin almaya başladıklarında hurma ile tanışmalı . Bu tanışma nasıl olacak ?
5-6 aylık bebeğinize yumurtasız ve rafine şekersiz hurmalı altın kek hazırlayabilirsiniz. Bu hurmalı kek labne peynirle gerçekten güzel bir ikili oluşturuyor, ben de seviyorum.
*******************
Hurmalı Altın Kek
*******************
Malzemeler
Hurma sadece Ramazan ayının yiyeceği olmamalı. Yaz kış her zaman el altında bulundurulması gereken bir besin. Ben satın aldığım hurmaları yıkıyorum ve kağıt havlu ile biraz kuruladıktan sonra cam kavanoza koyup oda ısısında saklıyorum.Böyle yemek daha zevkli oluyor , ağızda eriyor. Hurmaların çekirdeğini çıkarıp arasına kabuğu soyulmuş çiğ badem ya da ceviz içi koyarak kalori ve besin değerini artırabilirsiniz.
Son olarak çikolata mı ? Hurma mı?İkisi karşılaştırılamaz, doğru. Hurma daha tatlı, daha sağlıklı, daha doyurucu. Eski çağlardan günümüze uzanan kutsal meyve. Çikolata modern çağın hazzı..
Hurma yedirmeye çalışmak dışında :))
Hurmanın ne kadar özel bir besin olduğunu ve besin değerini herkes küçük bir araştırmayla öğrenebilir. Bu nedenle bebekler ek besin almaya başladıklarında hurma ile tanışmalı . Bu tanışma nasıl olacak ?
5-6 aylık bebeğinize yumurtasız ve rafine şekersiz hurmalı altın kek hazırlayabilirsiniz. Bu hurmalı kek labne peynirle gerçekten güzel bir ikili oluşturuyor, ben de seviyorum.
*******************
Hurmalı Altın Kek
*******************
Malzemeler
- 1 adet küçük elma (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı elma suyu
- 1/2 bardak çekirdeksiz kuru üzüm (ince doğranmış)
- 15 adet kadar çekirdeği çıkarılmış ve ince doğranmış hurma
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 fiske tarçın
- 4 yemek kaşığı kadar un (iki kaşığı kepekli)
- yarım paket kabartma tozu
- Rendelenmiş elma,elma suyu , kuru üzüm ve hurmaları karıştırın.
- Zeytinyağı ve tarçın ilave edin.
- Kabartma tozu ile unu karıştırın . Tüm karışıma ilave edin.Kek kıvamından biraz koyu bir hamur elde edin.
- Tart kalıplarını yağlayın. Hamuru 4 adet kalıba bölüştürün. 175 derecede pişirin.
- Ilıkken kalıptan çıkarın, kurumaması için kapalı kapta muhafaza edin. Servis yaparken üzerini labne peyniri ile süsleyin.
Hurma sadece Ramazan ayının yiyeceği olmamalı. Yaz kış her zaman el altında bulundurulması gereken bir besin. Ben satın aldığım hurmaları yıkıyorum ve kağıt havlu ile biraz kuruladıktan sonra cam kavanoza koyup oda ısısında saklıyorum.Böyle yemek daha zevkli oluyor , ağızda eriyor. Hurmaların çekirdeğini çıkarıp arasına kabuğu soyulmuş çiğ badem ya da ceviz içi koyarak kalori ve besin değerini artırabilirsiniz.
Son olarak çikolata mı ? Hurma mı?İkisi karşılaştırılamaz, doğru. Hurma daha tatlı, daha sağlıklı, daha doyurucu. Eski çağlardan günümüze uzanan kutsal meyve. Çikolata modern çağın hazzı..
0 Responses to "Hurma -Ye"
Yorum Gönder