Gimat'ı Hatice ile keşfettiğimizden beri baharatlarımızı, kakaomuzu, hindistan cevizimizi, kuru yemişleri ve daha bir çok ihtiyacımızı buradan almaya başladık. Nerelerin perakende sattığını da neredeyse öğrendik. Hindistan cevizini de Bağdat baharatın perakende dükkanından aldım. Kilosu 6 YTL. Ben de 2 YTL'lik aldım ve koca bir torba olunca bu kadar hindistan cevizini ne yapacağımı düşünmeye başladım ve aklıma hemen Portakal Ağacı'ndan Hatice'nin Hindistan Cevizli Kartopu tarifi geldi. Topları yaparken (eşim) Özdemir de yanıma geldi ve alternatifler üretmeye başladı. İçine fındık koyalım, ceviz koyalım, fındıklı draje koyalım, toz antep fıstığı ekleyelim gibi bir çok fikir üretti. Fındık fikri hoşuma gitti fakat evde yoktu bu yüzden karışımın bir kısmına fıstık ekledik. Bu arada yaptıktan sonra çikolatayla birlikte de çok güzel gittiğini fark ettim. Topların ortalarına dilerseniz damla çikolata da koyabilirsiniz. :) Tabi sade olarak da gayet güzel..
Malzemeler:
- 3-4 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı süt tozu
- 3/4 su bardağı şeker
- 200 ml krema
- toz antep fıstığı
Malzemelerde sadece krema sıvı olduğu için toparlanmaz gibi geliyordu. Bu yüzden hindistan cevizinden ilk önce 3 bardak kaba boşaltmışım fakat sonradan yarım bardak kadar daha ekledim. Hindistan cevizinin üzerine süt tozu, şeker ve kremayı ekleyip yoğurun. Karışımın bir kısmını ayırın ve istediğiniz kadar toz antep fıstığı ekleyip tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine buladıktan sonra tabağa dizin ve buzdolabında bekletin. Dolapta beklettikten sonra sertleşiyorlar. Ben yumuşak hallerini daha çok sevdim.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Hindistan Cevizli & Fıstıklı Toplar"
Yorum Gönder