Hindistan Cevizli Elma Tatlısı

Author: LUGAS // Category:


Bu yaz hayatımızda bizim için önemli bir değişiklik oldu. Servisim dağılıp işe gidip gelmelerim fazla zaman almaya başlayınca biz de ev alma planımızı öne çekip işime daha yakın bir yerden ev aldık. Yaklaşık 3 aydır da kendi evimizdeyiz :))
Bu tatlıyı da bize hayırlı olsuna gelen Şuleciğim ve eşi için hazırlamıştım. Şulecim güzel hediyelerin için tekrar çok teşekkür ederim :)
Tarif Oktay Usta'dan. Malzemelerin yarısını 3 adet elma için kullanmıştım.

Malzemeler:
  • 5 adet elma
  • 20 adet pötibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı + 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi

İçi için:

  • 1 avuç ceviz veya fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün. Çekirdeklerin bulunduğu kısımları çıkarın. Elmaları bir tencerede yanyana koyup üzerlerine 3-4 yemek kaşığı şekeri paylaştırın. 1 çay bardağı su ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp elmaları ılımaya bırakın.

Krema için un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edip ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Fındık veya cevizleri iri şekilde dövün. Tarçın ve şeker ile karıştırın. Elmaların içerisine bu malzemeden koyup ( elmaların üzerine de koydum ben) iki adet bisküviyi üstüne kapatın ve bisküviler alta gelecek şekilde hafif çukur bir servis tabağına koyun. Tüm elmalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde yayın. Hindistan cevizi serpip dolapta soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Hindistan Cevizli Elma Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...