Bu aralar lezzet.com.tr'den epey tarif denedim. İlki Dilim Dolma, ikincisi bu kek ve son olarak da bir yemek denedim. 3 günlük bir izinden sonra dün işime geri döndüm. İzin boyunca da tabi boş durmadım. Bir kurabiye, poğaça ve lezzet'den tarifini daha sonra vereceğim yemeği yaptım. İnsan evde olunca akşam yemeğine de özel şeyler yapabiliyor. Herneyse izin almamın nedeni de Cumartesi günü geçirdiğim bir operasyondu. Bu size gözlüksüz olarak yazdığım ilk tarifim :). Tarifte bazı değişiklikler yaptım yine.
Malzemeler:
- 2- 2,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yumurta (3 kullandım)
- 3 çay bardağı toz şeker (1 su bardağı kullandım)
- 1 tutam tuz
- 4/5 bardak zeytinyağı
- ince rendelenmiş 2 havuç
- 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
Una kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpın. Yağ, havuç, fındık içi, tarçın, karanfil, limon kabuğu ve suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unlu karışımı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Kek harcını yağlanmış unlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Havuçlu Kek"
Yorum Gönder