Dün akşam yemeğin yanına bu salatayı yaptım. Tarif bu adresten. Sebzelerin besin değerlerini kaybetmediği ve son derece hafif bir salata.
Malzemeler:
- 1 adet kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 1-1,5 su bardağı yoğurt
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Kabak ve havucun kabuklarını soyup rendeleyin. Teflon tavaya 1 kaşık zeytinyağını koyup kabak ve havucu hafif ölene kadar soteleyin (5-6 dk.) . Sarımsağı, tuzu, 1 bardak yoğurdu,dereotunu ve zeytinyağını karıştırın. İçerisine soğumuş olan havuç ve kabağı ilave edip karıştırın. Yoğurdu az geldi ise biraz daha ilave edin. Tabağa alıp servis yapın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Havuçlu Kabak Salatası"
Yorum Gönder