Havuçlu Kabak Salatası

Author: LUGAS // Category:


Dün akşam yemeğin yanına bu salatayı yaptım. Tarif bu adresten. Sebzelerin besin değerlerini kaybetmediği ve son derece hafif bir salata.

Malzemeler:
  • 1 adet kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1-1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı:

Kabak ve havucun kabuklarını soyup rendeleyin. Teflon tavaya 1 kaşık zeytinyağını koyup kabak ve havucu hafif ölene kadar soteleyin (5-6 dk.) . Sarımsağı, tuzu, 1 bardak yoğurdu,dereotunu ve zeytinyağını karıştırın. İçerisine soğumuş olan havuç ve kabağı ilave edip karıştırın. Yoğurdu az geldi ise biraz daha ilave edin. Tabağa alıp servis yapın.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Havuçlu Kabak Salatası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...