Nihayet bu harika kekin tarifini verme sırası geldi. Şimdiye kadar yediğim en lezzetli muffin diyebilirim. İçinde neler yok ki. Bu mufinleri pazar günü teyzemlere iftara giderken yaptım. Tadına bakamadan götürdüm tabi, yemeğimizi yer yemez hemen bir tane yedim. Neyseki çok güzel olmuştu. Tadı kuzenim Hacer, annem, eşim, Halime abla ve diğer kuzenim tarafından onaylandı. Ben de mutluluktan havalara uçtum tabi :). Bir dahaki sefere baton kek kalıbına yapmayı düşünüyorum. Bu malzemelerden 26 adet muffin çıktı. Tarifi internette dolaşırken bu siteden bulup, türkçeye çevirip bilgisayarıma kaydetmiştim. Malzemelerde değişiklik yaptım. Buraya kendi yaptığım ölçüye ve malzemeye göre yazacağım.
Malzemeler:
- 2,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 bardak şeker
- 3 yumurta
- 1 bardak sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 2 büyük havuç, soyulmuş ve rendelenmiş
- 1 elma, soyulmuş ve tavla zarı şeklinde doğranmış
- 1/3 bardak kuru üzüm
- 1/3 bardak hindistan cevizi
- 1/3 bardak dövülmüş ceviz
- 1/2 bardak süt
Un, kabartma tozu, tuz ve tarçını büyük bir kaba eleyin. Şeker, yumurta, yağ, süt ve vanilyayı başka bir kapta çırpın. Havuç, elma, üzüm, hindistan cevizi ve cevizleri ekleyin, iyice karıştırın. Unlu karışımı ekleyin ve hafifçe karıştırın. Karışımı yağlanmış veya kek kalıpları yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına kaşık kaşık paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Alttaki fotoğraf kalıbından çıkmak istemeyen muffine ait :).
Afiyet olsun...
0 Responses to "Havuçlu, Elmalı Nefis Muffinler"
Yorum Gönder