Cuma akşamı yemek kitaplarımı karıştırırken, Oktay Usta'nın kitabında gördüm bu keki. Fakat kek harcım unu fazla kaçırınca biraz katı oldu ve çareyi süt ve yağ eklemekte buldum. Sütü ekleyince eklediğim şeker az geldiğinden biraz tatsız oldu. Siz şeker miktarını artırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 büyük veya 2 orta boy havuç
- 1 adet elma
- 1 kahve fincanı damla çikolata
- 1 kahve fincanı üzüm
- 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
- 4 iri yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 250 ml süt
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- un
Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Rendelenmiş havucu, elmayı, damla çikolatayı, üzümü, cevizi, yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kıvamı koyu tahin kıvamında olacak. Kek kalıbınızı 1 çay kaşığı tereyağıyla iyice yağlayın. 1 tatlı kaşığı unla kalıbı boşluk kalmayacak şekilde unlayın. Kek karışımını kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Benim kek harcım kalıba fazla geldiği için kalanını küçük muffin kalıplarına paylaştırdım.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Havuçlu, Cevizli, Çikolatalı Kek"
Yorum Gönder