Havuç Tatlısı

Author: LUGAS // Category:


Uzuuun bir aradan sonra hepinize tekrar merhaba :))) Hem benim yoğunluğum hem de eğitimimiz bitti ve niyahet burdayız :)) Dönüşüm güzel bir tatlı ile olsun dedim ve iş yerimizden Hamiye Hanım'ın çok önce bize verdiği tarifler arasından bu tatlıyı seçtim. Asıl tarifte krem şanti kullanılıyordu fakat ben onun yerine krema hazırladım. Hafif tatlılardan hoşlanıyorsanız mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler :

  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 40 adet bisküvi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi
Krema için :

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:

Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırın. (Bisküviler tamamen ezilmesin) . Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpin. Karışımı borcama yayıp üzerini düzleyin.
Vanilya dışındaki krema malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edin. 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın ve mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine kremayı yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Havuç Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...