MALZEMELER:
- 500 gr hamsi balığı
- 250 gr taze soğan
- 2 yumurta
- 1 havuç
- Galeta unu
- Maydanoz, dereotu
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI :
- Hamsileri ayıklayıp, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
- Suyu süzülen hamsilerin kılçıklarını çıkarınız,
- Diğer bir kaba havucu rendeleyiniz. Soğanları incecik kıyınız, maydanozu, dereotunu kıyıp ilave ediniz.
- Sonra hepsinin üzerine yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberi koyup güzelce karıştırınız.
- Büyükçe bir teflon tavaya biraz yağ koyup hamsileri tek tek galeta ununa bulayıp, balıkların başları tavanın ortasına, kuyrukları kenara gelecek şekilde diziniz. ( 20-25 balık olarak)
- Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan 3 tahta kaşığı döküp balıkların üzerine yayınız, sallıyarak altını pembe renkte kızartın. Kapak yardımıyla ters çevirip üstünü de kızartınız.
- Balık ve iç bitinceye kadar bu işlemi yapınız.
- Balıklı taraflar üste gelmek suretiyle servis tabağına alıp limon suyu gezdirip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
- 500 gr hamsi balığı
- 250 gr taze soğan
- 2 yumurta
- 1 havuç
- Galeta unu
- Maydanoz, dereotu
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI :
- Hamsileri ayıklayıp, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
- Suyu süzülen hamsilerin kılçıklarını çıkarınız,
- Diğer bir kaba havucu rendeleyiniz. Soğanları incecik kıyınız, maydanozu, dereotunu kıyıp ilave ediniz.
- Sonra hepsinin üzerine yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberi koyup güzelce karıştırınız.
- Büyükçe bir teflon tavaya biraz yağ koyup hamsileri tek tek galeta ununa bulayıp, balıkların başları tavanın ortasına, kuyrukları kenara gelecek şekilde diziniz. ( 20-25 balık olarak)
- Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan 3 tahta kaşığı döküp balıkların üzerine yayınız, sallıyarak altını pembe renkte kızartın. Kapak yardımıyla ters çevirip üstünü de kızartınız.
- Balık ve iç bitinceye kadar bu işlemi yapınız.
- Balıklı taraflar üste gelmek suretiyle servis tabağına alıp limon suyu gezdirip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "HAMSİ OMLETİ"
Yorum Gönder