Ramazanda bir çok kişi gibi benim de favori tatlım güllaçtır. Geçen sene 1 paket fazladan alıp daha sonra da yapmıştım. Ama sanki ramazan içinde tadı daha bir farklı oluyor. Bu sefer bir paket güllacı iki farklı tepsiye hazırladığım için sütü 3 litre kullandım. Üst kısımları kuru kalabilir diye endişe etmiştim çünkü.
Malzemeler :
- 1 paket güllaç ( 13 yaprak)
- 3 litre süt ( 2.5 lt. de olabilir)
- 6 su bardağı şeker ( fazla tatlı sevniyorsanız azaltılabilir)
- 1 paket vanilya
- süslemek için ceviz ve nar taneleri
Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edin. Altını kapatıp biraz ılımasını bekleyin. Diktörtgen veya yuvarlak bir tepsiye 1 adet güllaç yaprağını uygun şekillerde kırarak yerleştirin. Yaprağı yumuşatacak kadar üzerine süt ilave edin. Yine bir güllaç yaprağını tepsideki güllacın üzerine yerleştirin ve süt ile ıslatın. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Kalan sütü tepsinin her yerine gezdirerek dökün. Yapraklar sütü iyice çektikten sonra iri dövülmüş ceviz içi ve nar taneleri ile süsleyip dolabta soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Güllaç"
Yorum Gönder