GÜL TATLISI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- Yarım paket margarin(oda sıcalığındaolacak)
- 1 Çorba kaşığı yoğurt
- 1 Çorba kaşığı irmik
- 1 Çorba kaşığı sıvıyağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 Su bardağı şeker
- 2 Su bardağı su
- 1 Çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın şeker eriyip kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
- Yağ,yoğurt,irmik,sıvıyağ hepsini bir kaba koyup karıştırın İçine yavaş yavaş ekleyerek unu ilave edin kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyin hamur kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvama gelince güzelce yoğurup merdane ile yapım cm kalınlığında açın.Bir çay bardağının ağzı ile yuvarlak daireler şeklinde kesin.Üç tane yuvarlak hamuru üst üste fakat birbirlerinin ortasına gelecek şekilde yerleştirin elinizle yuvarlayın ve tam ortasında ikiye kesin yağlanmış fırın kabına koyup önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca soğuk şerbetini dökün şerbetini çekip tatlımız soğuyunca servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "GÜL TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...