Fırında Kabak Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

Merhabalar;Haftanın bu ilk gününde hepinize sevgi ve selamlar gönderiyorum.Bir yılı daha geride bıraktık,zaman dediğin akıp gidiyor.Bu yeni yılda inşallah tüm dilekleriniz gerçekleşir.Yılın ilk pazartesi gününe tatlı tarifi ekleyerek başlamak istedim.Daha önce verdiğim kabak tatlısı tarifimin aynısı sadece bir fark var o da fırında pişirdim.Yapmak isteyen arkadaşlarım için kısaca tarifime geçeyim.Kolay gelsin hanımlar....
MALZEMELER:
- 1 kilo kabak
- 1 su bardağı şeker
- Dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları iri parçalar halinde doğrayalım.Fırın kabına sıralayalım.Üzerine şekerini serpelim.Şeker eriyip kabaklar suyunu salıncaya kadar yaklaşık 2 -3 saat bekleyelim.Şeker iyice eriyince önceden ısıtılmış 175 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Arada kabakların suyundan alıp üzerlerine gezdirelim.Kabakların yüzeyi sertleşmesin diye.Pişen kabakları fırından alın.Soğutup üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapınız.
NOT:İsteğe bağlı olarak şeker miktarını arttırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Fırında Kabak Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...