Frambuazlı Kup

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:
1 kg süt
2 yumurta
1 bardak şeker(isteğe bağlı olarak 1.5 bardak olabilir)
1 vanilya
2 kaşık tepeleme un
2 kaşık tepeleme mısır nişastası
1 kutu krema
1 kutu labne peynir
1 kase frambuaz(ben dondurulmuş kullandım)
İsteğe bağlı doğranmış muz
6-7 adet kedidili biskuvi

Hazırlanışı:
Süt,un,nişatsa,şeker ve yumurtaları karıştıralım ,ocağa alalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.Ocaktan alalım,vanilya ekleyelim karıştıralım.Muhallebimiz biraz katı olabilir ama labne ve kutu krema eklenince kıvamı iyi olacaktır.Ilık hale gelince krema ve labneyi ekleyip mikserle 5 dk. kadar çırpalım.Kullanmak istediğimiz kaselere veya kuplara hazırladığımız muhallebi, bir iki parça kahveli suya veya şekerli süte batırılmış kedidili biskuvi ve meyve parçaları olarak sırayla dolduralım.İsteğimize göre süsleyelim ve buzdolabında 4-5 saat soğutup servis yapalım.

0 Responses to "Frambuazlı Kup"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...