MALZEMELER:
- 2 Su bardağı mısır nişastası
- 125 gr margarin
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kremşanti tozu
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Fındık
HAZIRLANIŞI:
- Kremşanti,margarin,yumurta,süt,limon suyu ve pudra şekeri mikserle iyice çırpılır.Un,nişasta,kabartmatozu ve vanilya karışıma eklenir.İyica yoğrulur.Hamur 5 dakıka kadar buzdolabında bekletilir.Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlanır.Yuvarlak şekilde kağıt yayılmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.Üzerlerine birer tane fındık koyulup önceden ısıtılmış 140 derece fırında 20-25 dk kadar pişirilir.(Fındıkları koyarken hafif batırarak koyunuz)Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri veya dekor şekeri serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "FINDIKLI BEYAZ KURABİYE"
Yorum Gönder