Cumartesi tariflerine devam. Mangalın yanına çeşit çeşit mezeler iyi giderdi doğrusu. Ezmenin yanısıra haydari ve humus yaptım. Humusa çok rağbet olmayınca ben de dahil :) buraya koymamaya karar verdim. Ezmeyi yaparken Lezzet dergisinin sıcak soğuk mezeler kitapçığından faydalandım. Bu arada sitemizdeki resimleri göremeyen arkadaşlar umarım bu tarifin fotoğrafını görürler, resmi buraya daha farklı bir yöntemle koydum.
Malzemeler:
- 3 domates
- 1 soğan
- 3 sivribiber
- maydanoz (ben 1-2 avuç kadar kullandım)
- taze nane (nanelerimin bir kısmını da burada kullandım)
- 1-2 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- zeytinyağı
- tuz
- limon
Domatesleri ve soğanları soyup temizleyin. Robotun kıyma aparatına yerleştirin, üzerine biber maydanoz ve naneyi de koyun baharatları ve tuzu da ekleyip, robotta parçalayın. Bir tabağa alıp üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin. Benim ezmem bekledikçe sulandı ve sofraya getirene kadar suyunu sürekli süzdüm.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Ezme Salata (Adana)"
Yorum Gönder