Hafta sonu iftar yemeğine gelen misafirlerim için yaptığım etimekli tatlı. Ama bu defa misafirimizin biri etimek kısmını ayırıp kremasını yedi:) Geçen yıl ilk defa yaptığım bu tatlı yiyenler tarafından çok beğenilince bizim evin favori tatlılarının arasına girdi.
Malzemeler :
- 1 paket etimek
Şerbeti için :
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Kreması :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Yapılışı :
- Etimekleri orta boy kare borcama dizin.
- Şerbeti için, küçük bir tencerede su ve şekeri 5-10 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp, kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirin.
- Kreması için, Sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla arada karıştırarak göz göz oluncaya kadar kaynatın. Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar yine arada karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Mikserin yüksek hızında 3-4 dk çırpıp, etimeklerin üzerine yayın. Oda ısısına geldiği zaman üzerine tarçın serpitirip üzerini kapatarak buzdolabında soğuyunca servis yapın.
- Afiyet bal şeker olsun.
0 Responses to "ETİMEKLİ TATLI"
Yorum Gönder