Dört Mevsim Kurabiyesi

Author: LUGAS // Category:
Kış hazırlıkları hızla devam ediyor evlerimizde. Peki bu hazırlıklara bir de kurabiye yapımını eklemeye ne dersiniz?. Malum önümüz Ramazan, sonra bayramlar , yılbaşı ve uzun gece sohbetleri bizi bekliyor. Kurabiyemiz lezzetinin yanında , çok dayanıklı . Uygun saklama koşullarında aylarca bekletseniz de nefasetini kaybetmiyor. Ağzı sıkıca kapalı bir cam kavanoza koyarak , ister oda sıcaklığında, ister buzdolabında bekletin . Yeriniz varsa derin dondurucuya koyun . Canınız istediğinde veya ani gelen misafirinize hemen çıkarın . Çözülmesini beklemenize bile gerek yok.
Dilerseniz şık kavanoz veya kutularda sevdiklerinize hediye edin.


Malzemeler
  • 125 gr zeytinyağı(3/4 su bardağı )
  • 2 yumurta (1 'nin beyazı üzerine)
  • 3/4 bardak şeker
  • 200 gr buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 2, 5 su bardağı elenmiş un)

Yapılışı

Önce hamur yoğurma kabınızda yumurta ve şekeri karıştırın. Sırasıyla zeytinyağı, limon suyu ve nişastayı ekleyin. Unu kabartma tozuyla birlikte eleyerek yavaş yavaş aktarın. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun 1/3 ünü ayırıp 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek yoğurun. Merdane ile yarım cm kalınlığında açtığınız hamurlara dilediğiniz şekilleri vererek, üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürün .Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizde 175 C de pişirin.


Not: Hanifecim bu kurabiyeler EGE içindi. Ama yanlış adrese gitti. Özellikle E - G - E harflerini şekillendirip kurabiyeleri pişirirsen çok çok memnun olurum :))

0 Responses to "Dört Mevsim Kurabiyesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...