Sıra bana geldi, tatil zamanı !!! Siz irmik helvasını yiye durun ben bir dolaşıp geleyim :) görüşmek dileğiyle....
8 kişilik
Malzemeler:
- 90 gram tereyağı
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 250 gram irmik
- 1/2 su bardağı çam fıstığı
- 4 su bardağı süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Dondurma (vanilyalı veya Maraş)
Yapılışı:
- Tava da yağlar kısık ateşte eritilir.
- Bir tencerede şeker,süt ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte kaynatıp bekletin.
- Yağsız tavada çam fıstıklarını kavurun.
- Eriyen yağa irmiği ekleyip sürekli karıştırın ,rengi koyulaşana kadar yaklaşık 20 dk.
- Kavrulan irmiğe süt karışımını azar azar kısık ateşe alarak ekleyin ve tencerenin ağzını kapayarak 10 dk pişmeye bırakın. Arada karıştırmayı unutmayın malzeme toplanmasın.
- İrmik pişince ocaktan alıp çam fıstıklarını ekleyin ve dinlenmeye bırakın.
- Ilıyınca birer top dondurma ile servis yapabilirsiniz
afiyet olsun...
0 Responses to "Dondurmalı İrmik Helvası"
Yorum Gönder