Çilek mevsimi geçmeden bu tatlıyı ( yada dondurmada diyebilirsiniz) yapmak istiyordum hep. Aslında artık krem şanti, jöle gibi ürünleri kullanmak istemiyorum mutfağımda ama böyle alternatifi olmayan ve çok sevdiğim şeylerde kullanıyorum malesef.
Malzemeler:
- 1 yumurta akı
- 1 paket krem şanti( sade yada çilekli)
- 1 su bardağı süt
- 1/2 paket Dr. Oetker çilekli jöle
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı ince doğranmış ( tavla zarı kadar) çilek
Derin bir kapta süt ile krem şantiyi mikserle sertleşene kadar çırpın ve buzdolabına koyun. Başka bir kapta 1 yumurta akını yine mikserle şertleşene kadar çırpın; iyice sertleşmese de olur.( Bu arada; mikserin uçları temiz ve kuru olmalı) . Köpük köpük olan yumurta akını şantinin üzerine dökün; yine buzdolabında bekletin. Başka bir kapta sıcak su ile jöleyi eritin ve dolabtan çıkarttığınız şantili karışıma ekleyin. Çilekleri de katıp mikserle iyice karıştırın. Cam bir kaba karışımı dökün ve buzlukta bekletin. Eğer servis sırasında kalıptan ters çevirip çıkarmak isterseniz benim yaptığım gibi kalıba streç film serin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Çilekli Parfe"
Yorum Gönder