Çikolatalı Islak Kek

Author: LUGAS // Category:
Şu anda olsa, ne iyi olurdu dediğiniz, özlem duyduğunuz şeyler varmı ? Arada olur ya hani insanın canı bir şeyler çeker, derin bir iç geçirir, bir yerlere gider gelir.
Mesela sabah arabada işe giderken düşündüm, geçmişte yaşadığım hangi zamanları ya da nesneleri özlüyorum diye.
Mesela;
Eşimle tatile çıktığımızda arabayla Çeşme’ye giderken Susurluk’ta durup köpüklü ayran içtiğimiz zamanı ÖZLEDİM.
Çocukken her gün okul çıkışı aldığım,burnuma ve boğazıma kaçan leblebi tozunu ÖZLEDİM.
Musluktan avucumla kana kana su içebildiğim zamanları, cep telefonunun henüz üretilmediği, telefon açmak için yan komşuya gidilen zamanları ÖZLEDİM.
Evimizin bir alt sokağındaki arka bahçede baharda uçurulan rengarenk uçurtmaları seyretmeyi ÖZLEDİM.
Teypte, boş kasetlere doldurduğumuz kendi sesimizi, söylediğimiz şarkıları daha sonra tekrar tekrar dinleyip katıla katıla güldüğümüz zamanları ÖZLEDİM.
İçini patlayacak kadar doldurduğum kırmızı kalem kutumu, annemin her hafta özenle kolaladığı, taş gibi yaptığı dantelli önlük yakalarımı ÖZLEDİM.(O kadar serttiki, boynumu acıtırdı bazen :))


Babamı sürükleye sürükleye Eminönü’ne götürüp aldırdığım Heidi’nin çizgi roman kitabını ÖZLEDİM.
2004 yılbaşında gittiğim Brüksel’in, Köln’ün, Paris’in, Amsterdam’ın sokaklarında dolaşmayı(külahta patates kızartması yemeyi), yani başka bir ülkede turist olmayı ÖZLEDİM.
Avşa’da güneşin batışını seyrederken kahve içmeyi ÖZLEDİM.
Bekârken dostlarımda kalıp sabaha kadar sohbet etmeyi ÖZLEDİM.
Bakırköy’den trene binip Cankurtaran’da inip müzelere yürümeyi, Topkapı ve Arkeoloji müzelerini gezmeyi ÖZLEDİM.
Yeşil çimenlerin üzerindeki minderlere yayılarak ve kuruyemiş yiyerek Çeşme’de gece açık hava sinemasında film seyretmeyi ÖZLEDİM.
Yaz mevsimini, denizi, kumsalı, dalgaları, güneş yağındaki hindistan cevizi kokusunu ÖZLEDİM.


Galiba hem çocukluğumu, hem de tatil yapmayı özledim.Bu saydıklarımın özü bu galiba.
İnsan özlem duyuyorsa, o duydukları onu iyi hissettiren, geçmişindeki güzel anılarıdır. O anıların bazılarını tekrarlayabiliriz, bazılarınıysa beynimizdeki anı defterimizde saklamak zorunda kalırız.Yapılmasına inandığım bir şey var diyorum ya, “mutlu olmayı umma,bekleme,şu an mutlu ol” diye”. Şu anı en güzel şekilde yaşayıp mutlu olmak elimizde, ama arada nostalji yapıp geçmişimizin bizi gülümsetmesi de kötü değil.Geçmişimde yaşadığım her iyi ve kötü anı beni ben yaptı.Bugünlere getirdi.Eğer hayatımda özlem duyduğum anılarım varsa iyi bir hayat geçirmişim demektir.Şimdi ise bugünü ne kadar dolu ve iyi yaşarsam ilerde de bugünkü yaşadıklarıma özlem duyacağım.O zaman diliyorumki bol bol özlem duyabileceğim şeyler yaşayayım :)
Dilerim sizlerde yaşarsınız, o kadar da bencil değilim canım :)



Şimdi geçen haftalarda misafirlerime yaptığım ve beğenilen kekimin tarifini veriyorum.

Malzemeler:

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr.)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:

  • 1 paket hazır krema
  • 2 paket sütlü çikolata (160 gr.)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Fındıklı draje
Yapılışı:

Keki yapmak için derince bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpın.Sonra sırayla sütü,sıvıyağı,kakaoyu ekleyip mikserle yüksek devirde çırpın.Unu ve kabartma tozunuda ekleyin.Onları da iyice karıştırdıktan sonra altını yağladığınız kelepçeli kalıbınıza döküp 180 derecede keki pişirin.Pişince kalıbında ılınana kadar bekletin.

Keki ıslatmak için sütü,pudra şekerini ve çikolataları kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar pişirin.Onuda ılıtıp kekin üzerine dökün.Kekin bu sosu tamamen çekmesini bekleyin.

En son krema,pudra şekeri ve sütlü çikolataları aynı şekilde eritip pişirin.Kekin üzerine döküp soğuyana kadar kalıpta bekletin.2 saat kadar buzdolabına koyabilirsiniz.

Üzerini en son fındık drajeleriyle süsleyin.

:))


0 Responses to "Çikolatalı Islak Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...