Pazar günü annem bu ramazanın son iftarını verdi. Annemin yaptığı yemekler ve bu tatlı oldukça beğenildi. Annem tatlı olarak hazır baklava alacağını söyleyince hemen duruma müdahale ettim anne ben yaparım tatlıyı dedim. İyiki yapmışız, çok lezzetli ve hafif bir tatlı tarifini daha sitemize ekleyip sizlerle paylaşma fırsatı oldu. Tarifin orjinalini Sahrap Soysal'ın Hürriyet gazetesindeki köşesinde gördüm. Tarifin adı da "vazgeçilmez irmik tatlısı" idi. :). Tatlıda bir çok değişiklik yaptığımız için ismi de tadı da değişti.
Ramazan Bayramı'na çok az kaldı. Ben de şimdiden site okuyucularının bayramını kutluyorum. Umarım herkes sevdikleriyle güzel bir bayram geçirir.
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 15 gr tereyağı (pınarın küçük paketlerinden kullandım)
- 1 paket çikolata sosu
- çikolata sosu için 2,5 bardak (500ml) süt
- 6-7 adet petibör bisküvi
- dövülmüş ceviz
Muhallebiyi yapmak için süt, nişasta, irmik, şeker, yumurta ve yağı tencereye alın. Ocakta karışım ısınana kadar karıştırın. Blendırdan geçirin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Fokurdadıktan 2-3 dk sonra bir kenara alın. Büyük kare bir borcamı sudan geçirin ve kurulamayın. Tatlının yarısını borcama boşaltın ve üzerine bisküvileri dizin. Kalan yarısını da bisküvilerin üzerine boşaltın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına alın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı uygun bir kabınız varsa sallayarak ters çevirin. Ters çeviremezseniz (benim gibi) çikolata sosunu tatlının üzerine dökün ve kabı sallayarak sosun her tarafa yayılmasını sağlayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin ve soğuması için tekrar dolaba koyun. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Çikolata Soslu İrmik Tatlısı"
Yorum Gönder