MALZEMELER:
* 500 gr yassı kadayıf
* 3 tane yumurta
* 100 gr ceviz veya kaymak
* 750 gr şeker
* 850 gr su
* 3-4 damla limon suyu
* Kızarmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle kadayıfların taze olmasına dikkat ediniz.Ekşimsi kokmamalı ve kenarları çok sert olmamalı.Tencereye şekeri ve suyu koyup koyulaşıncaya kadar kaynatınız.Kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını iyice kısınız.Kadayıfların kenarları sert ise mutfak makası veya bıçakla kenarlarını düzgün bir şekilde kesiniz.Yumurtayı iyice çırpınız.Tavaya yağı koyup iyice kızdırınız.Kadayıfların iki tarafınıda iyice yumurtaya bulayınız ve kızğın yağda pembeleşene kadar kızartınız.Kızaran kadayıfları alıp şerbetin içine koyun ve kadayıflar şerbeti çekene kadar beş dakika kadar bekletip çıkarınız.Üzerine dövülmüş ceviz veya kaymak koyarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
* 500 gr yassı kadayıf
* 3 tane yumurta
* 100 gr ceviz veya kaymak
* 750 gr şeker
* 850 gr su
* 3-4 damla limon suyu
* Kızarmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle kadayıfların taze olmasına dikkat ediniz.Ekşimsi kokmamalı ve kenarları çok sert olmamalı.Tencereye şekeri ve suyu koyup koyulaşıncaya kadar kaynatınız.Kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını iyice kısınız.Kadayıfların kenarları sert ise mutfak makası veya bıçakla kenarlarını düzgün bir şekilde kesiniz.Yumurtayı iyice çırpınız.Tavaya yağı koyup iyice kızdırınız.Kadayıfların iki tarafınıda iyice yumurtaya bulayınız ve kızğın yağda pembeleşene kadar kızartınız.Kızaran kadayıfları alıp şerbetin içine koyun ve kadayıflar şerbeti çekene kadar beş dakika kadar bekletip çıkarınız.Üzerine dövülmüş ceviz veya kaymak koyarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "CEVİZLİ YASSI KADAYIF"
Yorum Gönder