Cevizli Tel Kadayıf

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 500 gr tel kadayıf
- 125 gr tereyağ(Eritilmiş-Soğutulmuş)
- 1,5 su bardağı ceviz(Dövülmüş)
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon

HAZIRLANIŞI:
- Tencereye suyu ve şekeri koyup kaynamaya bırakınız.Kaynamaya başlayınca ocağı orta ateşe getirip 10-15 dk kadar kaynatınız.İçine limonu ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.
- Geniş bir kaba kadayıfları alıp birbirlerinden ayrılması için hafifçe serpiştirin.Üzerine eritilmiş tereyağının 3/4 ünü döküp harmanlayınız.Tepsiyi yağlayınız.Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştiriniz.Üzerine dövülmüş cevizleri yeteri miktarda serpiştiriniz.Kalan kadayıfıda cevizlerin üzerine tekrar yerleştiriniz.Ayırdığınız tereyağını kaşıkla kadayıfın üzerine serpiştiriniz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.Fırından alıp ılık şerbeti dökünüz.Şerbetini çekip soğuyunca dilimleyip üzerine ceviz veya fıstık serperek seris yapınız.Kadayıf sıcak şerbeti ılık olacak.
NOT:Ben kadayıfın üzerine bastırmadım isterseniz tepsiye döşedikten sonra bastırabilirsiniz.Bizim evdekiler böyle seviyor:))))
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Cevizli Tel Kadayıf"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...