CEVİZLİ POGAÇA

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER:
- 1 su bardağı süt(ılık)
- 1 su bardağı su(ılık)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru toz maya(1 paket yaşmayada olabilir)
- 1 yumurta sarısı(Üzeri için)
- Çörekotu,Susam
- Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
- 250 gr lor peyniri
- İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI:
- Mayamızı ılık sütün içine koyup eritiyoruz.
- Su ve yağı ilave ediyoruz,şekeri ve tuzuda ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Aldığı kadar unumuzuda ilave ederek kulak memesi yumuşaklığı dediğimiz kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.Daha sonra hamurumuzun üstünü örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar alıyoruz elimizle hafif açarak içine istediğimiz harcı koyarak yuvarlıyoruz.
- Tepsiye sıralıyoruz.Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 185 derce fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "CEVİZLİ POGAÇA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...